اختلاف بانک های مرکزی ایران و چین

7 طرح فولادی معطل مانده اند

اختلاف بانک های مرکزی ایران و چین

نقدینه- رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: تاکنون فعالیت‌های خوبی برای هفت طرح فولادی انجام شده اما این هفت طرح، درگیر اختلاف بانک مرکزی ایران و چین شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، مهدی کرباسیان در حاشیه مراسم امضای قرارداد طراحی پایه و دانش فنی طرح نفلین سینیت سراب که بعد از 20 سال تاخیر با شرکت اتوتک آلمان امضا شد،  با بیان این‌که تاکنون مشارکت‌های خوبی برای اتمام هفت طرح فولادی صورت گرفته است، اظهار کرد: پنج طرح فولادی درگیر مشارکت شده‌اند و پیش بینی می‌شود در نیمه اول سال آینده سه طرح شادگان،‌ میانه و سپیددشت به بهره‌برداری برسند.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم طرح نیریز فارس را نیز تا نیمه اول سال آینده به بهره برداری برسانیم.

رییس سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) با بیان این‌که هنوز دو طرح مشارکت نگرفته‌اند، گفت: دلیل عمده آن اختلاف بانک مرکزی ایران و چین است.

کرباسیان در خصوص قرارداد طراحی پایه و دانش فنی نفلین سینیت سراب اظهار کرد: هشت ماه است که دانش فنی این طرح آغاز شده و با توجه به این که شرکت اتوتک آلمان، شرکتی معتبر است می توان پیش‌بینی کرد که زمان بهره‌برداری آن کمتر از چهار سال طول بکشد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ذخیره این طرح را 200 هزار تن پودر آلومینا و 150 هزار تن نمک صنعتی عنوان و اظهار کرد: بودجه در نظر گرفته شده 9 میلیون و 300 هزار یورو است اما پیش بینی می‌شود برای کل پروژه 400 میلیون دلار هزینه شود.

وی با بیان این‌که هزینه تکمیل زیرساخت‌های این طرح 60 میلیارد تومان است، اظهار امیدواری کرد با انجام این سرمایه‌گذاری زمان طرح را کوتاه‌تر بکنیم.

کرباسیان اظهار کرد: علیرغم اینکه معادن نفلین سینیت از بوکسیت تولید می‌شود و بزرگترین معدن بوکسیت ایران در جاجرم به ظرفیت 200 هزار تن است، نیاز کشور بیش از 800 هزار تن است.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: اگر بخواهیم پروژه‌های برنامه پنجم توسعه را عملی کنیم باید این میزان پودر آلومینا را در کشور برطرف کنیم. به همین دلیل باید در این راستا راهکارهای اساسی اندیشیده شود.

وی هزینه قرارداد این پروژه را 9300 یورو عنوان و اظهار کرد: درا ین پروژه 25 درصد آلومینا، 10 درصد پتاس و کربنات بهره برداری می شود.

کرباسیان اظهار کرد: یکی از نکات مهم این است که از نظر زیست محیطی این کارخانه هیچ گونه پسماندی ندارد و می تواند برای 2000 نفر به صورت مستقیم و 10 هزار نفر غیر مستقیم اشتغال ایجاد کند.

رییس هیات عامل ایمیدرو تاریخچه این پروژه مربوط به سال 1369 عنوان و اظهار کرد:‌ این پروژه 20 سال است که به دلیل وجود تحریم‌ها و برخی دیگر از مشکلات متوقف مانده که امیدواریم به زودی شاهد نتایج چشمگیر آن باشیم.

https://naghdineh.ir/page/850/
لینک مطلب :
چاپ print version