با ادامه این روند، دیگر پولی برای برنامه ریزی وجود نخواهد داشت

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

با ادامه این روند، دیگر پولی برای برنامه ریزی وجود نخواهد داشت

نقدینه - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه تا زمانی که دولت بزرگ است نمی‌تواند خدمتگذار باشد، گفت: 85 درصد بودجه کشور هزینه‌های جاری است که از این میزان بیش از 80 درصد آن صرف حقوق و دستمزد می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، غلامرضا مصباحی مقدم  در کنفرانس ملی کارآفرینی و تولید ملی افزود: اگر مسیر به همین منوال ادامه پیدا کند تا چند سال دیگر هیچ پولی برای برنامه ریزی در کشور وجود نخواهد داشت حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود.

 وی با اشاره به اینکه یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی به بحث کارآفرینی تاکید دارد، افزود:  یکی از سرمایه‌های ارزشمند در کشور نیروی انسانی است، که اگر این نیروی انسانی به درستی مورد استفاده قرار گیرد، موتور محرک در بحث علم و اقتصاد است.

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه  تعداد زیادی از نیروهای انسانی تحصیلکرده فاقد مهارت و توانایی هستند، افزود: حدود 4.5 میلیون جوان فارغ‌التحصیل بیکار داریم که باید به سمت کارآفرینی هدایت شوند.

وی با بیان اینکه جوانان جویای نام در کشور به دنبال به دست آوردن صندلی در نهادهای دولتی هستند، افزود: نیروی انسانی دولت بسیار زیاد است و در حال حاضر حدود 4 میلیون شاغل و 4 میلیون بازنشسته در دستگاه‌های دولتی وجود دارد که اگر در تعداد خانوار آنها ضرب شود حدود 50 درصد خواهد شد که این مساله نشان‌دهنده دولتی بزرگ در کشور است.

مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه نیروی انسانی باید به بخش خصوصی و تعاونی هدایت شود، اظهار کرد: دولت باید کار را به بخش غیردولتی واگذار کند همچنین درآمدهای ناشی از فروش نفت نیز باید به این بخش هدایت شود چرا که بخش دولتی و تعاونی ضعیف عمل می‌کنند و نیازمند تقویت هستند. دولت نباید به عنوان رقیب این دو بخش دیگر اقتصاد به میدان وارد شود.

وی به ضرورت جلوگیری از واردات کالاهای قابل تولید در کشور اشاره کرد و افزود: زمانی به خودکفایی در تولید گندم رسیده بودیم اما متاسفانه عقب‌گرد کردیم. آیا واقعا تولید گندم در کشور نیازمند فناوری پیشرفته است که ما نداریم؟ بله استفاده بهینه از آب در کشاورزی نکته مهمی است که در کنار نیروی انسانی خلاق می‌توانیم بسیاری از مشکلات در این مسیر را برطرف کنیم. 

نماینده مجلس  شورای اسلامی ادامه داد: سال گذشته حدود یک میلیارد و 800 تن واردات سویا داشتیم آیا واقعا نیازمند بودیم؟ همچنین 5 میلیون تن گندم وارد کردیم و امسال نیز به همین میزان مشابه واردات گندم داشتیم. با توجه به این آمارها ضرورت نیروی انسانی کارآفرین بسیار مشهود است.

مصباحی مقدم با اشاره به عملکرد نادرست در توزیع یارانه نقدی اظهار کرد: رئیس‌جمهور در صحبت‌های خود اشاره به هدایت یارانه نقدی به سمت بهداشت و درمان داشتند که ما نیز استقبال می‌کنیم. اگر از 40 هزار میلیارد تومان یارانه‌ای که ماهیانه بین مردم توزیع می‌شود 6 دهک پردرآمدی حذف شوند که یارانه برایشان هیچ ارزشی ندارد، در امور اقتصادی دیگر می‌توانیم موفق باشیم.

وی افزود:: اگر از این میزان 10 هزار میلیارد به فقرا و 30 هزار میلیارد برای سرمایه‌گذاری و اشتغال هزینه شود نتیجه‌ای بسیار خوبی خواهد داشت. 

این نماینده مجلس تاکید کرد: صندوق ریسک سرمایه‌گذاری و تقویت بانک توسعه تعاون گام مهمی در تقویت کارآفرینی و ایجاد اشتغال است که باید مدنظر دولت قرار گیرد. 

مصباحی مقدم با بیان اینکه در قانون هدفمندی یارانه‌ها پرداخت 30 درصد یارانه برای تولید و 20 درصد به بخش عمرانی و 50 درصد برای بهداشت و درمان تاکید شده بود، اظهار کرد: پیشنهاد مجلس برای توزیع یارانه نقدی تنها به دودهک بود که دولت موافقت نکرد و به 5 دهک یارانه پرداخت کرد.

https://naghdineh.ir/page/772/
لینک مطلب :
چاپ print version