با استفاده از تکنولوژیهای جدید صورت گرفت
توجه به محیط زیست در احداث سدباطله کارخانه طلای زرشوران
نقدینه - فرماندار تکاب گفت: در احداث سد باطله کارخانه تولید طلای زر شوران این شهرستان از تکنولوژی های جدید و نوعی لایه نفوذناپذیر استفاده شده که مانع از نشت و بروز انواع آلاینده های زیست محیطی می شود.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، مهدی قهرمانی با بیان اینکه لایه های نفوذناپذیر سد باطله این کارخانه حتی مانع نفوذ آب به خارج از سد باطله می شود گفت: تکنولوژی به کار رفته در این سد مبتنی بر استفاده از لایه غیرقابل نفوذ موسوم به 'ژئو ممبران' است که از نشت هر نوع آلایندگی به محیط زیست اطراف کارخانه جلوگیری می کند.
وی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: برخلاف نظر عده ای که تصور می کنند، فعالیت کارخانه های فرآوری و تولید طلا در تکاب موجب بروز آلودگی های زیست محیطی می شود، در کارخانه طلای زره شوران آلاینده های صنعتی، هیچگونه آثار مخرب زیست محیطی در پی نخواهند داشت.
قهرمانی ادامه داد: سد باطله کارخانه تولید طلای زره شوران تکاب از نظر نفوذناپذیری مواد آلاینده ناشی از تولید و استخراج طلا در سطح بسیار مطلوب و مطمئنی قرار دارد.
فرماندار تکاب با اشاره به آغاز بکار رسمی کارخانه تولید شمش طلا در مجتمع صنعتی و معدنی طلای زره شوران تکاب، راه اندازی این کارخانه را نویدبخش توسعه این شهرستان و شکوفایی اقتصادی منطقه عنوان کرد و افزود: با بهره برداری از این کارخانه و توسعه میزان استخراج طلا از معدن طلای زره شوران نه تنها گام بزرگی برای حل معضل بیکاری در منطقه صورت گرفته بلکه عواید این کارخانه کمک شایانی به عمران و آبادانی شهرستان تکاب می کند.
قهرمانی یادآور شد: فعالیت بزرگترین کارخانه تولید طلای کشور و خاورمیانه در زره شوران تکاب، توسعه این شهرستان را سرعت بخشیده و اوضاع اقتصادی این شهر و حتی شهرهای همجوار را نیز دگرگون می کند.
وی اضافه کرد: با توجه به حجم سرمایه گذاری انجام شده در این کارخانه، میزان اشتغال افراد جویای کار در کارخانه طلای زره شوران قابل توجه بوده و این طرح صنعتی سهم عمده ای در ایجاد اشتغال در تکاب دارد.
فرماندار تکاب گفت: هم اکنون بیش از 250 نفر در کارخانه تولید شمش طلای زره شوران تکاب مشغول به کار هستند که با توسعه فازهای دوم و سوم این مجتمع، این میزان تا سه برابر نیز قابل افزایش است.
قهرمانی میزان سرمایه گذاری ارزی و ریالی انجام شده در این کارخانه را بیش از یک هزار و 700 میلیارد ریال عنوان کرد.
کارخانه تولید شمش طلای زره شوران تکاب به عنوان بزرگترین طرح تولید و فرآوری طلا در کشور و منطقه خاورمیانه با ظرفیت تولید سالانه سه تن طلای خالص 24 عیار اخیرا با حضور معاون اول رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
با بهره برداری از این کارخانه میزان تولید طلا در کشور تا دو برابر افزایش و به 5.5 تن در سال رسید.
کارخانه طلای زره شوران در 5 کیلومتری معدن زره شوران تکاب احداث شده و با توسعه فاز دوم، توان تولید سالانه شش تن طلا و در مراحل بعدی 9 تن طلا را دارد.
این واحد تولیدی بزرگ در 35 کیلومتری تکاب در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و بر اساس آخرین مطالعات زمین شناسی و عملیات اکتشافی دارای ذخیره 110 تن طلای خالص است.