میانگین معاملات روزانه بورس کمتر از 100 میلیارد تومان است

رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران

میانگین معاملات روزانه بورس کمتر از 100 میلیارد تومان است

نقدینه- رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با یادآوری اینکه بازار سرمایه طی دو هفته گذشته شرایط نسبتا متعادلی را از سر گذراند، گفت: با این حال طی این مدت حجم معاملات در بورس چندان قابل توجه نبود و هم اکنون میانگین معاملات روزانه کمتر از 100 میلیارد تومان است که در مقایسه با سال‌های پر رونق گذشته رقم ناچیزی است.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، علی سنگینیان در دومین نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران افزود: در بازار پول نیز پس از ابلاغیه بانک مرکزی درخصوص اصلاح نرخ‌های سود از سوی بانک‌ها، وضعیت بهتری نسبت به هفته‌های گذشته رخ داده است و اگرچه بانک‌ها در مقابل این ابلاغیه ابتدا مقاومت نشان دادند اما طی هفته گذشته سرانجام کوتاه آمده و نرخ‌های سود بانکی روند کاهشی به خود گرفت. سنگینیان همچنین عنوان کرد که در صورت توافق نهایی هسته‌ای، کاهش نرخ‌های سود بانکی تداوم خواهد یافت.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن نیز در این نشست از صدور بخشنامه‌ای از سوی بانک مرکزی خبر داد که به گفته وی، تاحدود زیادی مشکلات مربوط به ممنوع‌الخروجی مدیران بنگاه‌های اقتصادی را حل کرده‌است.

علی‌اشرف افخمی درخصوص این بخشنامه توضیح داد که موضوع ممنوع‌الخروجی مدیران بنگاه‌های اقتصادی از این پس صرفا به شخصیت حقیقی این افراد ربط پیدا نمی‌کند و با جابه‌جایی مدیران از یک بنگاه به واحد تولیدی و صنعتی دیگر، ممنوع‌الخروجی آنها منتقل نمی‌شود.

در همین زمینه، علیرضا عسگری مارانی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران با بیان اینکه حقوق شهروندی مدیران صنعتی کشور طی سال‌های اخیر مورد تهدید قرار گرفته است، خطر جدی‌تر از ممنوع‌الخروجی را موضوع سه ستاره کردن مدیران بنگاه‌ها عنوان کرد. به گفته وی، این معضل در حال حاضر تهدید بزرگی برای واحدهای صنعتی محسوب می‌شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این نشست پیشنهاد ایجاد میز بازار سرمایه در تمامی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها را مطرح کرد. محمد فطانت‌فرد معتقد است با ایجاد این میز می‌توان به تحلیل دقیقی از آثار و واکنش بازار سرمایه بر صنایع مختلف دست پیدا کرد که در اتخاذ تصمیم‌ها و سیاست‌گذاری‌ها کارساز است.

وی همچنین به هجوم شرکت‌های خارجی برای ورود به بازار سرمایه ایران اشاره کرد و اگرچه آن را به فال نیک گرفت اما معتقد است که زیرساخت‌های لازم برای استقبال از سرمایه‌گذاران خارجی در بازار سرمایه هنوز فراهم نیست. فطانت‌فرد با بیان اینکه سازمان بورس به زودی همایش بین‌المللی برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی برگزار می‌کند، از اتاق بازرگانی تهران خواست در این رابطه کمک حال سازمان بورس باشد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار  به موضوع تامین مالی واحدهای تولیدی از طریق اوراق و بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: در این زمینه بازار فرابورس را برای ارائه ابزارهای مناسب به فعالان اقتصادی در نظر گرفته‌ایم اما مهم تر از آن، شناخت مدیران از این ابزارها و به کارگیری آن است که با عضویت مدیران مالی بنگاه‌ها در تشکل‌های حوزه بازار سرمایه، این شناخت تا حدود زیادی به دست می‌آید.

در ادامه این جلسه، مجتبی خسروتاج، قائم مقام وزیر صنعت،معدن و تجارت بر استفاده از ابزارهای مالی جدید برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی تاکید کرد و خواستار پیگیری آن تا دستیابی به نتیجه واقعی شد، چرا که به گفته وی، بانک‌ها توان تامین سرمایه در گردش مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی را ندارند.

مهدی جهانگیری، نایب ربیس اتاق تهران نیز فرآیند تامین مالی از طریق سازمان بورس را پیچیده عنوان کرد و گفت: به نظر می‌رسد واحدهای تولیدی توفیق چندانی در جذب منابع از طریق بازار سرمایه نداشته‌اند که باید این موضوع پیگیری و اصلاح شود.

عسگری مارانی نیز با بیان اینکه مجموعه دولت هنوز به اهمیت بازار سرمایه واقف نشده‌است، گفت: تلقی دولتمردان از بازار سرمایه به مانند کراوات است و نه یک جامه و لباس واجب و ضروری. به گفته این کارشناس بازار سرمایه، تا زمانی که این نگرش در دولت اصلاح نشود، بازار سرمایه جان نمی‌گیرد. باید ریسک‌های سیستماتیک در بدنه دولت و وزارتخانه‌ها کاهش پیدا کند تا بازار سرمایه بتواند نقش خود را ایفا کند.

 
https://naghdineh.ir/page/7436/
لینک مطلب :
چاپ print version