بورس با توافق، ره صدساله را یک شبه نخواهد پیمود

یک تحلیلگر بازار سرمایه:

بورس با توافق، ره صدساله را یک شبه نخواهد پیمود

نقدینه- تحلیلگر شرکت کارگزاری آگاه گفت: این که تصور کنیم با ایجاد توافق و مثبت بودن مذاکرات یک شبه راه 100 ساله را در اقتصاد کلان یا بازار سرمایه کشور طی خواهیم کرد، تفکری اشتباه است.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، مهدی افضلیان در گفت وگو با ملت بازار با اشاره به روند حرکتی شاخص و بازار سهام طی هفته های گذشته، اظهار داشت: بورس تهران در دو هفته گذشته بر مدار صعودی حرکت کرد. به طوری که طی هفته جاری با نوسانات قابل توجه همراه بود و بیم و امیدی را در دل سرمایه گذاران به وجود آورد.

وی ادامه داد: واقعیت این است که سرمایه گذاران در این مقطع زمانی در این اندیشه اند که به متغیرهای بنیادی موجود در بازار تکیه کنند  یا اینکه کماکان دیدگاه نوسانی و کوتاه مدت را مدنظر خود قرار دهند. 

این فعال بازار سرمایه با بیان اینکه هر چه به تاریخ اعلام نتیجه مذاکرات هسته ای نزدیک تر می شویم به میزان این نوسانات نیز افزوده می شود، گفت: نوسان های کوتاه مدت بازار هم چند وقتی است که ادامه دار شده و مانند گذشته این نوسانات موجب ضرر و زیان بسیاری از سرمایه گذاران شده است.

به گفته وی هربار که بسیاری افراد به امید روزهای مثبت آینده دست به خرید سهام می زنند بعد از چند روز و فعال شدن حد ضرر نسبت به فروش سهام خود اقدام می کنند . چه بسا بسیاری از افراد نیز با ریسک بیشتر ضررهای بیشتری را متحمل می شوند.

افضلیان افزود: بنابراین با شرایط ذکر شده می توان این گونه نتیجه گیری کرد که خوش بینی به وجود آمده در مرحله اول به نفع نوسان گیران و در مرحله بعدی برخی از حقوقی های بازار بوده که علی رغم عدم حمایت به صورت گسترده ای دست به فروش سهام خود زده اند. 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با فرض اتفاق و رویکرد مثبت در مذاکرات هسته ای قرار است شاهد چه شرایطی در سطح اقتصاد کلان و در یک اشل کوچک تر یعنی بازار سرمایه باشیم؟ گفت: طبیعی است که در بازه زمانی کوتاه مدت نباید انتظاری برای رشد و رونق اقتصادی داشت. اما در میان مدت و بلند مدت می توانیم شاهد افزایش و رشد سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصاد باشیم که می تواند در صنایعی مانند خودرو، پیمانکاری و نفت و گاز بیشتر نمود داشته باشد. 

این تحلیلگر با اشاره به وجود موانع سرمایه گذاری در کشور در سال های گذشته، گفت: واقعیت آن است که نبود کیفیت و امنیت مناسب برای سرمایه گذاری در طول چند سال گذشته موجب شده سرمایه گذاران با احتیاط کامل وارد بازار نوظهوری مانند ایران شوند. در ثانی برای ورود در ابتدا ترجیح می دهند بازاری مانند اوراق بدهی را به منظور سرمایه گذاری انتخاب کرده و پس از ایجاد امنیت سرمایه گذاری، خود را برای ورود به سایر بازارها آماده کنند.

وی افزود: با توجه به شرایط موجود اگر این گونه فکر کنیم که بازار سرمایه به عنوان یکی از مقصد های سرمایه گذار خارجی است، در مرحله اول منطقی به نظر نمی رسد. اما این موضوع به نوبه خود می تواند موجب بهبود در فضای کسب و کار شود و به مرور زمان زمینه های لازم برای جذب سرمایه گذار خارجی را در کشور و در برخی صنایع دارای ظرفیت فراهم کند.

افضلیان در پاسخ به این سوال که با مشخص شدن نتیجه مذاکرات، سمت و سوی بازار سرمایه چه خواهد بود و سرمایه گذاران چه واکنشی نشان خواهند داد؟ گفت: خوش بینی سرمایه گذاران نسبت به مذاکرات هسته ای در ابتدای امر ممکن است در نهایت خود را در قالب افزایش قیمت سهام نشان دهد اما سوال اینجا hست که آیا این رشد ادامه دار خواهد بود  یا اینکه باز هم همانند گذشته شاهد توقف و ادامه حرکت خواهیم بود؟

وی ادامه داد: این که تصور کنیم با ایجاد توافق و مثبت بودن مذاکرات یک شبه راه 100 ساله را در اقتصاد کلان و یا بازار سرمایه کشور طی خواهیم کرد، تفکری اشتباه است. بنابراین تا زمانی که به مرور شاهد شکوفایی در بخش های واقعی اقتصاد و از طرفی افزایش قیمت سهام باشیم، سرمایه گذاران دو راه پیش روی خود دارند؛ برخی از آنها صرفا به دنبال نوسان گیری با دید کوتاه مدت خواهند بود و دسته دوم نیز با خرید سهام و نگهداری آن دیدگاه بلند مدت را برمی گزینند. صرفا سرمایه گذاران با توجه به استراتژی خود و از طرفی سطح ریسک مورد نظر تصمیم گیری مناسب را اتخاذ کنند.

 

https://naghdineh.ir/page/7395/
لینک مطلب :
چاپ print version