اماواگرهای ترغیب جوانان به ازدواج با وام ۱۰ میلیونی کالا

اماواگرهای ترغیب جوانان به ازدواج با وام ۱۰ میلیونی کالا

نقدینه-جوانانی که از مهمترین موانع ازدواجشان، تامین سرمایه اولیه جهت هزینه های سرسام آور ازدواج از جمله تهیه مسکن است، با خرید اقساطی لوازم منزل به اندازه ۱۰ میلیون و با نرخ های بالا حمایت نمی شوند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، به نقل از عیارآنلاین، مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 94 تصویب کرد که جوانان می توانند به جای دریافت وام 3 میلیون تومانی قرض الحسنه ازدواج، از تسهیلات 10 میلیون تومانی جهت تهیه لوازم منزل و جهیزیه در قالب فروش اقساطی استفاده کنند.

طبق این مصوبه، تولیدکنندگان با تعیین نرخ سود و مدت زمان بازپرداخت برای فروش محصولات خود به صورت اقساطی، اقدام به فروش می کنند. بانک ها نیز وظیفه دارند وثایق و ضمانت های لازم را از متقاضی دریافت کرده و خدمات بانکی را در این راستا ارائه دهند. در نتیجه فروشنده از دریافت اقساط خود مطمئن بوده و بانک نیز در ازای ارائه این خدمات، کارمزد خود را دریافت می کند.

این خدمات بانکی از این جهت که حمایتی از تولید ملی است مثبت ارزیابی می شود؛ با این حال شرایطی که این وام دارد سبب می‌گردد تا نتوان از آن به عنوان تسهیلاتی بهینه در حمایت از ازدواج جوانان نام برد. در خصوص این تسهیلات نکات زیر مطرح است:

1- در این تسهیلات، نرخ سود وام 10 میلیونی و زمان بازپرداخت آن توسط فروشنده کالا یعنی شرکت تولید کننده تعیین خواهد شد که این نرخ نزدیک به نرخ وام خرید اقساطی و حدود 15 تا 20 درصد خواهد بود. لذا با این نرخ بالا، قطعا جوانانی که وضعیت متوسطی از لحاظ درآمدی دارند نمی توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

2- تولیدکنندگان پیش از این نیز مایل به بستن چنین قراردادهایی بوده و لذا بدون مصوبه مجلس نیز چنین اقدامی امکان پذیر بوده است. برای مثال در سال گذشته طبق قرارداد شرکت اسنوا با بانک مهر اقتصاد، همه مردم می توانستند با دریافت خدمات ده میلیون تومانی از بانک با نرخ 15 درصد و 25 ماهه، از محصولات این شرکت خرید کنند.

3- در خدمات بانکی پیشنهادی، بانک ها منابع خود را درگیر نمی کنند؛ تنها وظیفه بانک در این میان، دریافت وثایق لازم است که به ازای این خدمات نیز کارمزد خود را دریافت می کند.

4- این خدمت بانکی می تواند برای همه ایرانی ها جهت خرید کالای ایرانی اختصاص یابد چرا که در این خدمت منابع بانک مستقیم درگیر نشده و تولیدکنندگان نیز از آن استقبال می کنند.

در یک جمع بندی باید گفت که چنین سیاستی، جوانان را به ازدواج ترغیب نمی کند. جوانانی که از مهمترین موانع ازدواجشان، تامین سرمایه اولیه جهت هزینه های سرسام آور ازدواج از جمله تهیه مسکن است، با خرید اقساطی لوازم منزل به اندازه 10 میلیون و با نرخ های بالا حمایت نمی شوند.

مجلس محترم می توانست در کنار وام سه میلیون تومانی ازدواج، این خدمت را تصویب کند و نه به جای آن. همچنین که کماکان افزایش مبلغ وام قرض الحسنه ازدواج از 3 میلیون به 10 میلیون تومان جهت پوشش حداقل نیمی از هزینه های ازدواج جوانان، می تواند به عنوان سیاستی راهگشا در این زمینه عمل کند و برخی از موانع اقتصادی پیش روی جوانان را حل کند.

https://naghdineh.ir/page/7152/
لینک مطلب :
چاپ print version