به گفته برخی منابع آگاه
واگذاری سرخابی ها به خودروسازان قطعی شد
نقدینه- برخی منابع آگاه از نهایی شدن واگذاری سرخابیها به دو شرکت خودروساز خبر میدهند. این در حالی است که فشارهای زیادی وارد شده تا مسئولان به این واگذاری تن در دهند.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه به نقل از فارس، پس از آنکه دیروز نتیجه مزایده چهارم دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس توسط سازمان خصوصیسازی به دلایلی لغو شد، منابع غیر رسمی از واگذاری سرخابیها به دو شرکت وابسته به خودروسازان خبر میدهند.
بر این اساس در مزایده چهارم تنها خریدار تیم استقلال شرکت سرمایهگذاری سمند بوده که منابع آگاه از احتمال قریبالوقوع برنده شدن این شرکت در مزایده این تیم خبر میدهند.
این درحالی است که واگذاری تیم استقلال به شرکتهای خودروساز در جامعه، کارشناسان و حتی مدیران میانی با واکنش مثبت همراه نبوده است.
سرمایهگذاری سمند که 30 درصد سهم آن به ایران خودرو تعلق دارد، به عنوان یک متقاضی خرید تیم فوتبال استقلال اعلام شد، این در حالی است که تأمین نقدینگی همواره به عنوان مهمترین مشکل خودروسازان طی سالهای اخیر مطرح شده و گواه اصلی خودروسازان برای این مشکل، بدهی 4500 میلیارد تومانی آنها به قطعه سازان بوده است.
رقم پیشنهادی شرکت سرمایهگذاری سمند برای خرید استقلال 290 میلیارد و 500 میلیون تومان است.
همچنین منابع آگاه از واگذاری تیم پرسپولیس به شرکت نیوان ابتکار از زیرمجموعههای بزرگ شرکت خودروسازی سایپا خبر میدهند، اما به گفته کارشناسان این شرکت در بازار سرمایه زیانده بوده و معلوم نیست با چه توجیه و فرآیندی این اقدام صورت گرفته است.
سایپا در سال 1386 سهام شرکت توسعه و صنعتی نیوان ابتکار را خریداری کرد و در حال حاضر نیز از طریق همین شرکت، متقاضی خرید تیم پرسپولیس شده است.
شرکت نیوان ابتکار از زیرمجموعههای شرکت سایپا با قیمت 290 میلیارد تومان، شرکت استیلآذین ایرانیان با قیمت 332 میلیارد و 688 میلیون و 666 هزار و 666 تومان و شرکت بهنام پیشروی کیش با قیمت 329 میلیارد و 888 میلیون و 999هزار و 888 تومان متقاضی خرید باشگاه پرسپولیس هستند.
پیش از این وزیر صنعت عنوان کرده بود واگذاری دو باشگاه سرخابیها به شرکتهای خودروساز ایرادی نداشته و میتوانند آنها نیز باشگاهداری کنند، اما این موضوع در هیچ جای دنیا و برندهای خودروسازی مطرح مرسوم نیست.
به نظر میرسد با فشارهای برخی مسئولان 2 تیم استقلال و پرسپولیس درحال واگذاری به شرکتهای وابسته به خودروزسازان بوده که میتواند عواقب و نتایج مثبت و چشمانداز روشنی نداشته باشد.