مدیرعامل بانک ملت:
به هیچ وجه وارد مسابقه افزایش نرخ سود سپردهها نخواهیم شد
نقدینه- مدیر عامل بانک ملت با اشاره به سیاست بانک مرکزی در زمینه کنترل پایه پولی و به تبع آن کاهش نرخ رشد نقدینگی که بر جذب سپرده در نظام بانکی تاثیرگذار است، گفت: قطعا این سیاست بانک مرکزی بر جذب سپردهها تاثیر خواهد داشت اما بانک ملت مزیتهایی نسبت به رقبا دارد که میتواند این کاهش رشد نقدینگی را جبران کند.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمدرضا ساروخانی در بازدید از روزنامه دنیای اقتصاد افزود: بانک ملت پیشرفتهای قابل توجهی در بانکداری الکترونیک داشته و ابزارهای خدمات غیرحضوری خود را گسترش داده به طوری که هماکنون 35 درصد تعداد تراکنش های پایانه های فروشگاهی کشور متعلق به شرکت وابسته بانک می باشد .از نظر سهم بازار پایانههای فروشگاهی 44.19 درصد از تعداد دستگاه های پوز فروشگاهی نیزمتعلق به شرکت وابسته بانک ملت می باشد وبانک برای پذیرندگان این پایانهها برنامه خاصی را طراحی کرده است.
ساروخانی خاطرنشان کرد: این پایانههای فروشگاهی جریان قابل توجهی از نقدینگی را به سمت بانک هدایت میکنند که منابع ارزانقیمتی است.
به گفته وی جذب سپرده به هر قیمتی، سیاست بانک ملت نیست بلکه این بانک با دارا بودن حدود 24 میلیون مشتری خرد، برنامههایی را در جهت بانکداری الکترونیک و ارائه خدمات اینترنتی تدارک دیده تا بتواند از این طریق منابع ارزانقیمت را جذب کند. مدیرعامل بانک ملت گفت: در یکهزار شعبه این بانک شرایطی فراهم شده تا بانکداری الکترونیک و استفاده از خدمات آن به صورت رو در رو به مشتریان آموزش داده شود به طوری که سال گذشته یک میلیون و 500 هزار خدمت الکترونیک از این طریق آموزش داده شد و پیشبینی ما این است که در سالجاری این رقم به بیش از 4 میلیون خدمت برسد، زیرا در 6 ماه گذشته این رقم به بیش از 2 میلیون خدمت رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی مشتریان با این خدمات در شعب ما آشنا شوند دیگر امکان اینکه به بانک دیگری مراجعه کنند بعید خواهد بود.
ساروخانی به سیاستهای اعتباری بانک ملت در چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: از چند سال گذشته به این سو، بانک ملت تلاش کرده به تدریج از پرداخت تسهیلات کلان به سمت پرداختهای خرد حرکت کند، زیرا این امر موجب میشود تا ضمن تحریک تقاضا در اقتصاد و رونق تولید، ریسک بانک نیز توزیع شود به طوری که از پرداخت 500 هزار فقره تسهیلات خرد در این سالها به میزان 150 هزار میلیارد ریال فقط 2 درصد مطالبات معوق ایجاد شده است.
وی دریافتکنندگان تسهیلات خرد را بسیار متعهد به بازپرداخت دانست و افزود: متاسفانه امروزه این ذهنیت غلط در بین تسهیلات گیرندگان کلان ایجاد شده که حتما باید تسهیلات آنها در پایان دوره تمدید شود در حالی که گیرندگان وامهای خرد ضمن خوشحسابی، این انتظار را هم ندارند.
به گفته وی بانک ملت در قالب بستههای اعتباری متنوع، تسهیلات خرد را به گروههایی همچون پزشکان، وکلا، متخصصین و غیره پرداخت کرد و کمترین مطالبات معوق را هم در این زمینه داشته است. ساروخانی در عین حال تاکید کرد که مشتریان کلان بانک ملت هم که از دیرباز با این بانک در ارتباط بودهاند همچنان از تسهیلات بانک ملت بهره میبرند.
مدیرعامل بانک ملت با تاکید بر این که تلاش این بانک جذب سپردههای ارزانقیمت است، گفت: ما به هیچ وجه وارد مسابقه افزایش نرخ سود سپردهها نخواهیم شد و سعی میکنیم از طرق مختلف قیمت تمام شده پول را کنترل کنیم. وی افزود: بانکداری فقط جذب منابع نیست در حال حاضر در دنیا درآمدهای غیرمشاع بانکهای بزرگ 60 درصد از مجموع درآمدهای آنهاست و 40 درصد آن به درآمدهای مشاع اختصاص دارد. وی با اعلام این که بانک ملت در حال تغییر در بیزینس پلان خود است، گفت: یکی از برنامههای ما اجرای بانکداری جامع است که در این نوع بانکداری که به سوپرمارکت معروف شده، انواع خدمات از قبیل بیمه، لیزینگ، کارگزاری سهام و غیره در شعبه ارائه میشود و این موضوع هم راستایی ایجاد میکند و تدریجا ما را از درآمد صرف تسهیلات بینیاز خواهد کرد تا تحت تاثیر نوسانات نرخ سود قرار نگیریم و EPS بانک هم تحت تاثیر نرخ دستوری بانک مرکزی نباشد.
مدیرعامل بانک ملت در پاسخ به این پرسش که در شرایطی که 110 ریال از 450 ریال سود پیشبینی شده این بانک از طریق دو شرکت بهسازان ملت و گروه مالی ملت تامین میشود آیا خروج بانک ملت از بنگاهداری و واگذاری این شرکتها سیاست درستی است، گفت: ما طبق دستورالعمل بانک مرکزی برنامه سه سالهای را برای واگذاریها ارائه کردهایم و در این مدت افزایش سرمایه هم خواهیم داشت. بنابراین پایه سرمایه بانک افزایش خواهد یافت و همانطور که میدانید بانکها میتوانند تا 40 درصد سرمایه پایه خود را سرمایهگذاری کنند. در حال حاضر تا حدودی از این میزان سرمایهگذاری انحراف داریم که بخشی از آن از طریق واگذاریها و بخشی از آن از طریق افزایش سرمایه پایه تصحیح خواهد شد.
به گفته وی هم اکنون سرمایه پایه بانک ملت بیش از 50 هزار میلیارد ریال است و چنانچه این سرمایه پایه در این سه سال به 65 هزار میلیارد ریال برسد، حدنصاب سرمایهگذاری رعایت خواهد شد. ساروخانی تاکید کرد: بخشی از بنگاههای اقتصادی که در اختیار بانک ملت قرار دارد مربوط به رددیون دولت است که بانک ملت به نگهداری آنها علاقهای ندارد.
وی 7 درصد پالایشگاه اصفهان، 4 درصد پالایشگاه بندرعباس و 10 درصد نیروگاه جهرم را از جمله بنگاههای اقتصادی ذکر کرد که دولت به عنوان رددیون به بانک ملت واگذار کرده است.
مدیرعامل بانک ملت برخی از بنگاههای اقتصادی را که این بانک سهامدار آن است جزو شرکتهایی دانست که از گذشتههای دور به این بانک واگذار شده که عمدتا شرکتهای صنعتی هستند و بانک ملت حاضر است داوطلبانه آنها را واگذار کند.
ساروخانی میزان مطالبات مشکوکالوصول بانک ملت را بیش از 40 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: 80 درصد این رقم ذخیره گرفته شده است. وی تاکید کرد: ما در سالهای گذشته تاکنون مصر بودهایم که بنیه مالی بانک را تقویت کنیم و ذخایر احتیاطی را در حداکثر ممکن داشته باشیم.
کوروش معدلت، عضو هیات مدیره بانک ملت نیز در این دیدار تاکید کرد: با توجه به اهمیت نقش بانکها در اقتصاد کشور و بیمهریهایی که در مورد نظام بانکی صورت میگیرد، بانکها به رسانههایی مستقل و تخصصی همچون روزنامه دنیایاقتصاد نیاز دارند تا بدون جهتگیریهای خاص نقش بانکها را در اقتصاد کشور تبیین کنند. وی روزنامه دنیایاقتصاد را دارای مشی مستقل و اعتبار تخصصی دانست که تلاش میکند تا نیازهای مخاطبان خود را به بهترین نحو برآورده کند.
بر اساس این گزارش، محمدرضا ساروخانی مدیرعامل بانک ملت به همراه کوروش معدلت عضو هیات مدیره و علی قاسمی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه ، جواد عطاران رییس اداره کل دفتر مدیریت و روابط عمومی این بانک، ضمن دیدار و گفتوگو با علیرضا بختیاری، مدیر مسوول روزنامه دنیایاقتصاد، از بخشهای مختلف این روزنامه بازدید کرد.