1300 شرکت دانش بنیان از مالیات معاف می شوند

معاون رییس جمهور:

1300 شرکت دانش بنیان از مالیات معاف می شوند

نقدینه-معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: هزار و 300 شرکت دانش بنیان فعال از معافیت پرداخت مالیات که سررسید آن تیرماه امسال است، برخوردار می شوند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، سورنا ستاری فر عصر شنبه در نشست مشورتی با نمایندگان نخبگان، صنایع و مسوولان دستگاه های خراسان شمالی، گفت:تاکنون 50 شرکت دانش
بنیان از معافیت پرداخت مالیات بهره مند شده اند.
وی افزود: طبق قانون هر شرکت دانش بنیان از پرداخت مالیات و واردات تجهیزات از گمرک معاف است.
وی گفت: خراسان شمالی از قانون مزبور زیاد استفاده نکرده زیرا شش شرکت دانش بنیان فعال دارد که سه شرکت آن از صندوق نوآوری تسهیلات دریافت کرده است.
وی خواستار استفاده از حوزه پارک علم و فناوری در استفاده از ظرفیت های این استان در حوزه های کشاورزی، صنعت، صنایع دستی و دامپروری شد.
*تسهیلات صندوق نوآوری مختص شرکت های خصوصی است
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: اعطای تسهیلات از سوی صندوق نوآوری فقط به شرکت های دانش بنیان فعال بخش خصوصی صورت می گیرد.
وی افزود: امسال این صندوق حدود 16 هزار میلیارد ریال اعتبار اولیه دارد و می تواند وام های خوبی به شرکت های دانش بنیان برای فعالیت اختصاص دهد.
وی گفت: ارائه تسهیلات زیر سه میلیارد ریالی این صندوق به هر شرکت واجد شرایط به صورت قرض الحسنه بوده و بالاترین سود بانکی صندوق 14درصد معادل 11 درصد بانک ها است.
وی افزود: از ویژگی های این صندوق در حمایت از فعالیت شرکت های دانش بنیان برای استفاده از تسهیلات،عدم نیاز به تامین آورده است.
به گفته وی زمان پرداخت طرح های ارائه شده شرکت های دانش بنیان به صندوق برای دریافت تسهیلات کمتر از دو ماه است که تلاش می شود در آتی کاهش یابد.
*50 اختراع در بورس ارائه شده است
معاون علمی فناوری رییس جمهوری گفت: اکنون 50 اختراع نخبگان برای فروش در بورس ایده، به منظور اطمینان سرمایه گذاری از خرید اختراع عرضه شده است.
وی همچنین از راه ا ندازی سامانه تجاری برای راهنمایی کسانی که ایده را به شرکت تبدیل کنند، خبر داد و گفت: حوزه های دانش بنیان متعدد است.
معاون علمی فناوری رییس جمهوری در ادامه گفت: سوغات مشهد که پنج هزار میلیارد ریال سالانه درآمد دارد، به جز زعفران به دست زائر بدهد، چیزی ندارد.
وی افزود: حوزه علوم انسانی است که می تواند ایده ها را طراحی و به دانش بنیان و اقتصادی شدن تبدیل کند و سوغات به مردم تحویل دهیم.
*از پژوهش حوزه دولتی کار جدی بیرون نمی آید
معاون علمی فناوری رییس جمهوری گفت: از سرمایه گذاری پژوهش در حوزه دولتی کار جدی و رفع کننده مشکل مردم بیرون نمی آید.
ستاری فر افزود: بیش از 100 سال است که حوزه پژوهش دولتی ایجاد و نیروهایی هم استخدام کرده ایم آیا توانسته ایم مشکل مردم را حل کنیم؟
وی با اشاره به این که پژوهش در قالب سامانه دولتی، حلال مشکل مردم نیست، گفت: در این زمینه باید از ظرفیت بخش خصوصی با راه اندازی و حمایت از شرکت های دانش بنیان نهایت استفاده را برد.
وی جدی گرفتن راه اندازی و حمایت از شرکت های دانش بنیان را یک ضرورت دانست و افزود: در این رابطه قانون بسیار جامع وضع شده و باید نهایت بهره را برد.
*ایده را می کشیم
معاون علمی فناوری رییس جمهوری گفت: متاسفانه ایده ها را می کشیم و به آن بها نمی دهیم.
وی افزود: دانشگاه مرکز ایده هاست و آغاز تشکیل و فعالیت شرکت های دانش بنیان است و باید بیش از گذشته به جوانان خلاق اهمیت داد و حمایت جدی از آن ها کرد.
ستاری فر افزود: باید نسبت به دانش آموختگان دانشگاه ها در کشور متعهد باشیم و زمینه را برای خلق ایده های آنان و تبدیل به شرکت های دانش بنیان فراهم کنیم.
استاندار خراسان شمالی نیز از آمادگی استانداری از اجرای طرح های پژوهشی کاربردی در دانشگاه های استان در سال جاری خبر داد و گفت: کارهای پژوهشی که صورت می گیرد باید برنامه برای اجرایی داشته باشد.
سیدعلی اکبر پرویزی افزود: متاسفانه در سال های گذشته در حوزه پژوهش استان در حد درآمدزایی برای برخی افراد و الزام انجام کار برای برخی دستگاه ها شده بود و نتیجه مثبت در توسعه استان نداشت.
وی گفت: امروز هم از پژوهش هایی که منجر به ایده و کاربردی در استان شود، استانداری حمایت خواهد کرد.
وی به ظرفیت بکر استان خراسان شمالی در حوزه های مختلف برای انجام کارهای پژوهشی اشاره کرد و افزود: پژوهش در زمینه پرورش اسب و گیاهان دارویی از جمله ظرفیت هایی است که می تواند با کارهای پژوهشی و تجاری سازی برای اشتغال در استان گام برداشت.
وی از معاون علمی فناوری رییس جمهوری خواستار انتقال پیشنهاد واگذاری امور در حوزه های مختلف پژوهشی به استان ها از سوی دولت شد.
وی گفت: متاسفانه برای ایجاد زیرساخت های توسعه در استان خراسان شمالی به عنوان مثال واگذاری زمین باید مدیران دستگاه ها از تهران کسب تکلیف کنند که روند شتاب در اجرای طرح های توسعه ای منطقه را به تاخیر می اندازد.
وی همچنین با اشاره به اینکه نگاه دولت روحانی به مناطق محروم و توسعه آن است، افزود: در سال قبل برای توسعه زیرساخت های این استان 10 هزار میلیارد ریال کمک مالی به این استان شده که حدود 6.5 درصد کل اعتبارات عمرانی استانی کشور محسوب می شود.
وی گفت: با سفر رییس جمهوری به استان خراسان شمالی در سال 94 به طور قطع توسعه استان شتاب دوچندان به خود خواهد گرفت و عقب ماندگی استان جبران خواهد شد.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم در مجلس شورای اسلامی نیز ایجاد پژوهش گاه در خراسان شمالیرا بسیار ضروری دانست و گفت: به توجه به این که این استان و مراکز علمی آن نوپاست نیاز است به زیرساخت های پژوهشی این ایجاد بیشتر توجه شود.
موسی الرضا ثروتی افزود: اکنون این استان بعد از کردستان بالاترین نرخ بیکاری را در بین استان های کشور به خود اختصاص داده که شتاب در ایجاد زیرساخت های آن می تواند مشکل بیکاری این استان را در آتی به کمترین میزان برساند.
وی گفت: انتظار است مصوبات سفر رهبری و دولت به این استان که نقش بسزایی در توسعه زیرساخت ها دارد، بیش از گذشته شتاب داده شود.
دیگر نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم در مجلس شورای اسلامی نیز تحول علوم انسانی را پایه تحول علوم تجربی در جامعه دانست و گفت: پژوهشکده های علوم انسانی زمینه ساز ثروت وحرکت به سوی تحول هستند که این استان از فعالیت آن ها بی بهره است.
قاسم جعفری افزود: با سفر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در آتی به این استان بیشتر تحول در حوزه دانشگاهی استان پی گیری خواهد شد.
وی بر توجه پژوهش مبتنی بر بومی سازی در استان خراسان شمالی تاکید کرد و گفت: پرورش اسب ترکمن، توت و تولید پیله ابریشم وصنایع دستی از جمله ظرفیت های این استان محسوب می شوند که سرمایه گذاری پژوهشی را در این حوزه ها را در رفع بیکاری می طلبد.
راه اندازی مرکز مشاوره به نخبگان برای معرفی مشکلات جامعه، آشنا نبودن با مدل کسب و کار، راه طولانی در دریافت گواهی ثبت ایده ها، ایجاد اتاق حمایت از کسب و کار، نبود دانش فنی در صنعت و بازتاب آن در جامعه، کوتاه شدن کمک دولت به صنعت، فاصله بین دانشگاه با صنعت و برداشتن موازی کاری دستگاه ها در حمایت از صنعت را از جمله مسایل و مشکلات نخبگان و صنعتگران خراسان شمالی از سوی سه تن نمایندگان نخبگان و صنعتگران این استان اعلام شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ظهر شنبه در بدو ورود به خراسان شمالی در فرودگاه بجنورد مورد استقبال استاندار خراسان شمالی، نماینده مردم پنج شهرستان این استان در مجلس و شماری از روسای مراکز علمی و دانشگاهی قرار گرفت.
بازدید از پارک علم و فناوری و نشست با مسوولان آن، بازدید از دانشگاه دولتی بجنورد و نشست با استادان و دانشجویان این دانشگاه و نشست با فعالان صنعتی استان از مهم ترین برنامه های سفر یک روزه دکتر ستاری در این استان بود

به گزارش ایرنا،خراسان شمالی واقع در شمالشرق کشور طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 90، 867هزار نفر جمعیت دارد که اکنون در 40 واحد دانشگاهی این استان 45 هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول تحصیل هستند.

https://naghdineh.ir/page/5109/
لینک مطلب :
چاپ print version