معاون فروش و بازاریابی بیمه دی :
لیست سیاه بیمه کارایی چندانی نداشته است
نقدینه - معاون فروش و بازاریابی بیمه دی گفت: به دلیل اینکه ارتباط واقعی ، تعامل سازنده و همگرایی بین شرکت های بیمه وجود ندارد سیستم لیست سیاه کارایی چندانی نداشته است.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، علیرضا حجتی در خصوص انتقادات وارده به نحوه نظارت بیمه مرکزی بر شرکت های بیمه به روند شکل گیری نظارت در این صنعت اشاره کرد و افزود: در زمانیکه شرکت های بیمه خصوصی مانند اکنون شکل نگرفته بودند بیشتر بحث نظارت بر مبنای تعرفه مطرح بود , اما از زمانی که شرکتهای بیمه خصوصی تدریجا گسترش یافت نرخ ها از حالت تعرفه ای به آزاد تغییر یافت و بدین شکل نحوه نظارت معنای جدیدی پیدا کرد و موضوع نظارت مالی مطرح شد به طوری که اگر شرکتی توانگری مالی نداشته باشد محدودیت هایی در نحوه فعالیت هایش اعمال خواهد شد.
حجتی اقدامات صورت گرفته در حوزه نظارتی توسط مقام ناظر را کافی ندانست و به ریسک نیوز گفت: فرایند نظارت باید همه جانبه باشد چه تعرفه ای و چه مالی و حتی سایر اقدامات لازم و پیشگیرانه قبل از وقوع مشکلات را در بر گیرد و راهکارها و تدابیر لازم جهت حل مشکلات احتمالی را پوشش دهد .
ایجاد فیلتر هایی جهت احراز صلاحیت مدیران
این کارشناس صنعت بیمه در ادامه ایجاد فیلتر هایی جهت احراز صلاحیت مدیران بیمه ای را ضروری دانست و افزود:در حال حاضر داشتن حداقل سه سال فعالیت بیمه ای برای مدیذان لازم است ؛ اما این بند قانونی نتوانسته چندان قوی عمل کند زیرا یک شرکت بیمه ای جدید التاسیس در وهله اول به دنبال مدیران بیمه ای فنی است و خیلی از مواقع یک کارشناس در سطخ یک مدیذ قرار داده می شود و سوال اینجاست که آیا تجربه کافی وجود دارد یا خیر .
حجتی تاکید کرد:احراز صلاحیت مدیران و بازنگری در بکارگیری انها چه در اعضا هیات مدیره و چه در سطخ مدیران فنی در صنعت بیمه ضروری است.
به گفته وی در واکاوی مشکلات فعلی صنعت بیمه مشخص می شود که 70 درصد از ضعف ها وچالش های این صنعت به عدم کفایت مدیران بر می گردد به طوریکه به دلیل عدم مدیران دارای صلاحیت چه در سطح هیات مدیره و چه در سطح فنی و اجرایی شاهد نزول برخی شرکت ها به سطح ورشکستگی بوده ایم که در نهایت بیمه گذاران که به عنوان ذینفعان اصلی محسوب می شوند بیشترین زیان را متحمل شده اند.
وی تاکید کرد: نقطه ضعف نظارتی صنعت بیمه در شرایط فعلی نحوه احراز صلاحیت افراد هیات مدیره و فنی و ستادی در سطح بیمه مرکزی و شرکت های بیمه است که نیازمند بازنگری است.
عدم وجود همگرایی بین شرکت های بیمه
وی لزوم اطلاع رسانی فارغ از رقابت تاکید کرد و خاطر نشان ساخت: هرچند وقت یکبار مدیران صنعت بیمه باید تحت آموزش شیوه های نوین مدیریتی قرار بگیرند و جهت اطلاع رسانی تجارب خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند که متاسفانه به دلیل وجود رقابت صرف ، صنعت بیمه از این همگرایی محروم است.
حجتی بر لزوم همگرایی بین شرکت های بیمه تاکید کرد و عنوان داشت:متاسفانه در حال حاضر بین شرکت های بیمه همگرایی لازم و ارتباط واقعی وجود ندارد تا اگر تخلفی صورت می گیرد یا به طور مثال بیمه نامه ای جعل می شود شرکت ها بهم اعتماد کنند و اطلاعات لازم را دراختیار یکدیگر قرار دهند .
وی با اشاره به اینکه وجود اعتماد و تعامل سازنده سبب می شود که خودبخود فرد متخلف از صنعت بیمه کنار گذاشته شود اظهار داشت: بسیاری از گروههای متخلف در شرکت های مختلف فعالیت دارند و در نهایت این بیمه گذاران هستند که متضرر می شوند.
blacklistناکارایی
حجتی در این خصوص افزود: بیمه مرکزی سیستمی را پیاده سازی کرده است که در واقع در برگیرنده لیست سیاه است تا شرکت های هر تخلفی را که مشاهده می کنند به این لیست اضافه کنند و علاوه بر این شرکت ها ملزم به مرور این لیست هستند تا روی افراد متخلف قرار دادی منعقد نکنند اما به دلیل اینکه ارتباط واقعی و تعامل سازنده بین شرکت ها وجود ندارد این سیستم کارایی چندانی نداشته است.
حجتی با تاکید بر لزوم پیاده سازی راهکار جهت همکاری شرکت ها در این سیستم عنوان کرد: معمولا شرکت های جدید از انجا که در صدد افزایش پرتفوی خود هستند بیشتر در تیررس حملات متخلفین و کلاهبرداران قرار می گیرندو بعضا سبب ایجاد فساد در این شرکت ها می شود.
صنعت بیمه تشنه ارایه خدمات متمایز
حجتی در ادامه به تشریح علل عدم همگرایی بین شرکت های بیمه پرداخت و افزود: شرکت ها به جای رقابت در ارایه خدمات متمایز در زمینه حق بیمه رقابت دارند این در حالی است که اگر خدمات متمایز و سرویس دهی مناسب باشد بیمه گذار حاضر است برای دریافت خدمات متمایز نرخ بیمه بالاتری پرداخت کند.
وی تاکید کرد : شرکت های بیمه باید علیرغم اینکه نرخ های رقابتی ارایه می دهند در خصوص ارایه خدمات متمایز سرمایه گذاری کنند.
به گفته وی مهیا سازی زیر ساخت های آی تی جهت ارایه خدمات متمایز ضروری است به طوریکه اگر شرکتی فناوری اطلاعات قوی نداشته باشد هیچ حرفی برای گفتن نحواهد داشت.