مدیرعامل شرکت فروش اموال مازاد بانکها:
فقط 4762 میلیارد ریال اموال مازاد بانکها به فروش رسیده است
نقدینه- مدیرعامل شرکت فروش اموال مازاد بانکها (فام)اعلام کرد: از ابتدای فعالیت این شرکت در سال 1387 تاکنون فقط 4762 میلیارد ریال اموال مازاد بانکها به فروش رسیده که متعلق به بانکهای دولتی بوده است.
وی افزود: در سال 87 که سال ابتدایی فعالیت این شرکت بوده 50 میلیارد ریال، هشتاد و هشت 236 ملک به ارزش 717 میلیارد ریال، سال هشتاد و نه 109 ملک به ارزش 174 میلیارد ریال، سال نود 221 ملک به ارزش 867 میلیارد ریال، سال نود و یک 319 ملک به ارزش 998 میلیارد ریال، سال نود و دو 308 ملک به ارزش 1401 میلیارد ریال و از ابتدای سال جاری تاکنون 164 ملک به ارزش 555 میلیارد ریال فروخته شده است.
مدیرعامل شرکت فروش اموال مازاد بانکها (فام) در پاسخ به این سوال که آیا بانکهایی که در تشکیل شرکت فام همکاری داشتهاند، در ارائه ملک به شرکت هم فعال بودهاند، گفت: وقتی این شرکت تاسیس شد، بخشهای سرمایهگذاری و نظارت بر شرکتهای بانک به عنوان صاحب سهم تعیین شد ولی بخشهای فروش املاک بانک، ملزم به همکاری با شرکت نشدند.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل عدم تحقق اهداف اولیه تاسیس شرکت همین خلاء قانونی برای الزام بانکها به همکاری با شرکت است، گفت: البته عملکرد شرکت با این میزان پرسنل، ارزشمند بوده اما اینکه چرا در این مدت اموال مازاد بانکها فروخته نشده است، ناشی از خلاء قانونی الزام بانکها به فروش املاک از طریق شرکت فروش اموال مازاد بانکها است.
یمنی اظهارداشت: این ضعف قانونی باید برطرف شود،البته بارها به مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی این موضوع را اعلام کردیم و اگر این خلاء قانونی برطرف شود، نتیجهای بسیار بهتر از آنچه که تاکنون رخ داده است، به دست خواهد آمد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون بانکهای خصوصی هم با شما همکاری داشتهاند، اظهارداشت: اگر پست بانک را بانکی خصوصی بدانیم دو سال است که با این بانک قرارداد منعقد کردهایم اما اغلب بانکها برای فروش اموال خود قدم جلو نمیگذارند و فکر میکنم به همان دلیل عدم الزام به همکاری و یا مشخص شدن میزان املاک، بانکهای خصوصی برای فروش اموال خود قدمی جلو نگذاشتهاند.
مدیر عامل شرکت فروش اموال مازاد بانکها (فام) در پاسخ به این سوال که فروش اموال از طریق شرکت فام چه مزیتهایی برای بانک دارد، گفت: مجموع کارکنان این شرکت 35 نفر است و با توجه به تجربه به دست آمده در چند سال اخیر، به خوبی میتواند اموال بانکها را بهفروش برسانند.
وی افزود: شرکت میتواند سه مزایده در یک ماه برگزار کند؛ بانک برای برگزاری مزایده، باید یک دفتر مرکزی راهاندازی کند، تعدادی کارمند باید اموال را آماده و ارزشیابی کنند، به روزنامه آگهی دهند، پاکات را از تمام استانها بگیرند و برنده مزایده را اعلام کنند و در نهایت بعد انعقاد قرارداد استعلام را انجام دهند، اگر در هر استان دو نفر از یک بانک به کار گرفته شوند، 62 نفر باید درگیر این فرایند شوند.
یمنی تصریح کرد: شرکت فام کارمزدی که از بانک برای فروش ملک می گیرد در فروش نقدی حداکثر یک درصد است و در قبال آن، تمام فرایند کار از ابتدا تا انتها را انجام میدهد؛ بنابراین واگذاری مزایده املاک به شرکت فام برای بانک از لحاظ زمان و هزینه مزیت خوبی دارد.
به گفته وی نمایندگان بانک میتواند در همه مراحل مزایده حضور داشته باشد تا اطمینان خاطر برای بانک وجود داشته باشد و ما هیچ شرطی را برای بانکها تعیین نمیکنیم.
مدیرعامل شرکت فروش اموال مازاد بانکها (فام) در پاسخ به این سوال که اموال بانکها مشتری دارد، گفت: در برخی دورهها بازار مسکن رونق داشته و فروش املاک در مزایدهها خوب بوده است اما در دورههای رکودی، به طور طبیعی میزان فروش اموال کاهش مییابد. اما بانکها نباید رکود را توجیهی برای عدم فروش اموال خود قلمداد کنند زیرا قانونگذار ظرفیتهایی خوبی برای ایجاد جذابیت فروش املاک مازاد در نظر گرفته که میتوان از آنها در شرایط رکود بازار استفاده کرد.
وی تاکید کرد: انعقاد قرارداد با شرکت ما به معنای این نیست که بانک نمیتواند راسا اموال خود را بفروشد بلکه خودشان هم میتوانند مزایده برگزار و اموال خود را بفروشند.
یمنی اضافه کرد: برخی بانکها سه یا چهار مزایده و برخی هم حداکثر دو مزایده در سال برگزار میکنند اما شرکت فام حداقل ماهی یک مزایده را دارد و حتی در اسفند سال گذشته سه مزایده برگزار و امول زیادی هم به فروش رسید.
وی افزود: در سالهایی که در بازار ملک رونق وجود داشت، از مجموع کل بانکهای کشور، تنها 5 بانک با ما همکاری میکردند، برخی بانکها میگویند ما اموال مازاد نداریم و برخی هم میگویند خودمان شرکتی برای فروش اموال تاسیس کردیم که عمکرد بسیار ضعیفی داشتهاند.
مدیرعامل شرکت فروش اموال مازاد بانکها (فام) تاکید کرد: باید قانونی مدون و مشخص برای اموال مازاد بانکها تهیه شود تا بانکها ملزم به فروش شوند؛ شاید همه مدیران رده بالای بانکی علاقهمند به فروش اموال خود باشند ولی این ایده وقتی به لایههای پایین میرسد، کم اثر میشود.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931209000494#sthash.MnMZ8OSE.dpuf