سهامداران حواسشان را جمع کنند

با وجود رشد مثبت بازار سهام

سهامداران حواسشان را جمع کنند

نقدینه - چشم انداز مثبت نسبت به مذاکرات هسته‌ای و حرکت اقتصاد برای خروج از رکود در کنار اخبار کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی از جمله عواملی بود که طی چند هفته اخیر منجر به ایجاد جو مثبت و با ثبات در بازار شده است.

پایگاه خبری نقدینه، روح الله میرصانعی دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار درباره عوامل اثر گذاردر بازار سهام طی هفته های اخیر گفت: جو روانی مثبت بازار از دو عامل اقتصاد و سیاست ناشی شده است. از طرفی برخی صنایع از رکود خارج شده اند و سایر صنایع هم به تدریج در این مسیر گام برمی دارند از طرف دیگر ثبات ودیعه‌ها و انضباط مالی دولت و احتمال کاهش نرخ سود بانکی به دلیل کاهش نرخ تورم از جمله عملکردهای مثبت در حوزه اقتصاد بوده است که چشم انداز مثبتی از آینده اقتصاد داخلی را به سهامداران نشان می دهد.

 
وی افزود: مسأله دیگری که اثر قابل توجهی در بازار گذاشته است، چشم انداز مثبت از مذاکرات هسته ای است که بازار نسبت به اینکه طرفین به تفاهم قابل قبولی برسند، خوش بین است. چون در صورت مثبت بودن مذاکرات اثر آن در اقتصاد و بنگاههای اقتصادی مشهود خواهد بود.
 
این کارشناس بازار سرمایه با ابراز امیدواری در خصوص اینکه خبرهای مثبت در عرصه بین المللی و داخلی تدوام داشته باشد درباره احتمال برهم خوردن معادلات سهامداران خوش بین و اثر آن در بازار خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه نتیجه خروج از رکود به سرعت اتفاق نمی افتد و حرکت رشد اقتصادی کند است، نتیجه قطعی مذاکرات نیز مشخص نیست بنابراین در شرایط فعلی سرمایه گذاری با ریسک همراه است.
 
میرصانعی افزود: سهامدارانی که پیش از اینکه مذاکرات به نتیجه برسد یا اثر واقعی خروج از رکود بر بنگاه های اقتصادی مشخص شود، اقدام به معامله و ورود نقدینگی به بازار می کند طبیعتاً اگر مذاکرات مثبت شود پاداش ریسک خود را می گیرند و اگر به نتیجه نرسد، کسانی که پیش از روشن شدن نتیجه ریسک کرده اند احتمالاً به دلیل جو روانی زیان می کنند.
وی توضیح داد: سود و زیان در چنین شرایطی مبتنی بر میزان ریسک پذیری افراد است که این امر جزء ذات بازار است و به طور معمول برخی سرمایه گذاران با وجود اینکه نتیجه برخی اخبار مرتبط و اثر گذار در بازار هنوز روشن نیست، ریسک می کنند و  وارد بازار می شوند و برخی تا روشن شدن ابعاد کامل اتفاقات صبر می کنند بنابراین نمی توان یک حکم کلی در خصوص سطح ریسک پذیری افراد صادر کرد و آن را غلط یا درست خواند.
 
میرصانعی به لزوم شناخت سطح ریسک پذیری سرمایه گذاران تأکید کرد و گفت:  هر کس باید به شخصیت سرمایه گذاری و سطح ریسک پذیریش توجه کند و بعد اقدام به معامله کند. هر کسی خودش بهتر می داند سطح ریسک پذیریش چقدر است. سرمایه گذار ریسک پذیر می داند برای کسب بازدهی حداکثری باید ریسک بالایی داشته باشد اما سرمایه گذار ریسک گریز معمولاً صبر می کند و بعد از روشن شدن ابعاد مختلف اقدام به سرمایه گذاری می کند، بنابراین این انتخاب بستگی به شخصیت سرمایه گذاری دارد.
 
وی درباره آسیب‌های عدم آشنایی افراد به شخصیت سرمایه گذاریشان گفت: در شرایط رونق اکثر سهام‌ها رشد می کنند و حتی غیر حرفه‌ای ها به سرمایه گذاری مستقیم روی می آورند و به اشتباه تصور می کنند سرمایه گذاری را بلد هستند و حرفه‌ای سرمایه‌گذاری می کنند در صورتی که برای سرمایه گذاری حرفه ای باید دانش حرفه ای داشت وگرنه در شرایطی که ریسک بازار افزایش پیدا می کند و نوسانات زیاد می شود این افراد علاوه بر آسیب به سرمایه خود به دلیل رفتارهای هیجانی باعث برهم خوردن نظم بازار و ایجاد صف‌های خرید و فروش بی دلیل می شوند.
 
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بخشی از آسیب سال گذشته مربوط به رفتار غیر حرفه ای سهامداران تازه وارد بود، اظهار داشت: در دوران رونق نباید انتظارات سرمایه گذاری افراد را بالا برد، چون این بازار ریسک دارد و همیشه با نوسان همراه است بنابراین اگر امروز در رونق است دلیلی ندارد که فردا هم در رونق بماند. سرمایه گذاران غیر حرفه ای باید از طریق غیر مستقیم مانند مشاوره با شرکت‌های سبدگردان و صندوق‌های سرمایه‌گذاری تشویق به حضور در بازار سرمایه شوند.
 
https://naghdineh.ir/page/407/
لینک مطلب :
چاپ print version