به گزارش پایگاه خبری نقدینه، شاهین جوانمردی با اعتراض به سنگ اندازی های گمرک در واردات دستگاه های پرداخت،افزود:: گمرک تعرفه واردات دستگاه های پرداخت به صورت کامل را ۵درصد و قطعات دستگاه را حدود ۱۵تا ۲۰درصد تعیین کرده است که این تفاوت باعث افزایش هزینه های ما می شود.
وی افزود: به دفعات اتفاق افتاده که به دلیل سخت گیری های گمرک اجناس وارداتی ما پشت درهای وارداتی مانده و باعث تعطیلی مقطعی کارخانه و بیکاری کارگران شده است که متاسفانه برخی مواقع واردات دستگاه های آماده به مراتب آسان تر از واردات دستگاه به صورت قطعه و تولید آن در داخل است.
جوانمردی با اشاره به اینکه اینگونه اقدامات مخالف حمایت ها از تولید داخل است، ادامه داد: توقع ما حمایت مسئولان و سازمان های ذی ربط از تولیدداخل و تقویت این بخش است.
وی افزود: ما تا سال اخیر این دستگاه ها را از چین، فرانسه، تایوان، آمریکایی به صورت غیرمستقیم به کشور وارد می کردیم اما خوشبختانه توانستیم از اواسط سال ۱۳۹۵این دستگاه ها را در کشور تولید کنیم. اما تولید ما صد در صدی نیست.
مدیرعامل شرکت ارونتک درباره اینکه چرا این دستگاه ها به صورت کامل در کشور تولید نمی شود، گفت: به دلیل اینکه تولید این دستگاه ها نیازمند دریافت استانداردهایی مشخص و بین المللی است که ما در حال حاضر امکان دریافت این استانداردها را نداریم.
وی ادامه داد: برهمین اساس در حال حاضر دستگاه های تولیدی ما، تحت لیسانس شرکت تایوانی است تا ما بتوانیم شرایط لازم از جمله دانش بومی، منابع مالی و... را در کشور ایجاد کنیم.
به گفته جوانمردی، برای تولید این دستگاه ها در کشور سه فاز در نظر گرفته شده است که ایران هم اکنون در فاز اول قرار دارد و باید به مرحله نهایی که تولید صد در صد داخلی است، برسد.
این تولیدکننده دستگاه های داخلی با پیش بینی اینکه تا یک سال آینده به تولید صد در صد خواهیم رسید، توضیح داد: ما از تمام توان خود برای تولید این دستگاه ها استفاده خواهیم کرد و از همکاری سیار شرکت های فعال در این باره استقابل می کنیم.
وی درادامه درباره آمار دستگاه های موجود در کشور بیان کرد: براساس آمارهایی که از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، هم اکنون حدود ۵تا ۵,۵میلیون دستگاه پرداخت در کشور وجود دارد و بخش اعظمی از این دستگاه ها مستهلک شده و باید از رده خارج شود.
جوانمردی با تاکید بر اینکه در هیچ کشوری این تعداد دستگاه های پرداخت وجود ندارد، گفت: با توجه به مستهلک شدن این دستگاه ها با مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری مواجه خواهیم شد که در صورتی که تولید این دستگاه ها در کشور انجام شود می توان از بسیاری از این مشکلات جلوگیری کرد. منبع ایبنا