وضعیت تجارت خارجی ۱۰ ماهه کشور

گمرک ایران منتشر کرد؛

وضعیت تجارت خارجی ۱۰ ماهه کشور

نقدینه- گمرک ایران اعلام کرد: مازاد تراز تجاری ایران در ۱۰ماهه ابتدای سال جاری به مثبت ۲۸۸میلیون دلار رسید.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، گمرک ایران با اعلام اینکه مازاد تراز تجاری ایران در ۱۰ماهه سال جاری به ۲۸۸میلیون دلار رسید، تازه‌ترین آمار تجارت خارجی ایران تا ابتدای بهمن ماه سال جاری را منتشر کرد.
بر این اساس، صادرات غیر نفتی ایران به ۳۵میلیارد و ۲۷۰میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۸,۳۷درصد افزایش داشته است. میزان واردات ایران در مدت یاد شده به ۳۴میلیارد و ۹۸۲میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳و ۲۱صدم درصد رشد داشته است.
ارزش دلاری تجارت خارجی ایران در ۱۰ماهه سالجاری در مجموع به ۷۰میلیارد و ۲۵۲میلیون دلار رسید که در مقایسه با پارسال ۵,۸درصد رشد داشته و تجار ایرانی ۳میلیارد و ۸۱۴میلیون دلار بیشتر از پارسال با سایر کشورها تجارت داشته اند که نشان دهنده بزرگتر شدن تجارت خارجی ایران طی ده ماهه سالجاری است. مجموع ارزش تجارت خارجی ایران در ۱۰ماهه سال گذشته ۶۶میلیارد و ۴۳۸میلیون دلار بود.
در این مدت تشریفات گمرکی ۲۷میلیون و ۵۵۵هزار تن کالای وارداتی و ۱۰۲میلیون و ۴۳هزار تن کالای صادراتی در گمرکات سراسر انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۲,۸۷درصد و ۳.۷۶درصد افزایش داشته است.
در این مدت میعانات گازی با ۶میلیارد و ۲۶میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادراتی کشورمان بود که ۱۷,۸درصد از کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است. گازهای طبیعی مایع شده نیز با یک میلیارد و ۹۵۲میلیون دلار و سهم ۵.۵۳درصدی در رتبه بعدی قرار دارد و پس از آن به ترتیب روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به جز بنزین با یک میلیارد و ۳۴۵میلیون دلار و سهم ۳.۸۱درصدی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با یک میلیارد و ۶۸میلیون دلار و سهم ۳.۳درصدی و پروپان مایع شده با ۹۹۰میلیون دلار و سهم ۲.۸۱درصدی قرار دارند.
اقلام عمده وارداتی طی ده ماهه سال ۱۳۹۵به ترتیب شامل ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۱۶۱میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش ۷۷۴میلیون دلار، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری به ارزش ۶۶۶میلیون دلار، وسایل نقلیه موتوری با حجم موتور ۱۵۰۰تا ۲۰۰۰سی سی به ارزش ۶۲۶میلیون دلار و وسایل نقلیه موتوری با حجم موتور ۲۰۰۰تا ۲۵۰۰سی سی به ارزش ۵۳۶میلیون دلار بود.
چین همچنان جایگاه خود را به عنوان بزرگترین خریدار کالاهای ایرانی حفظ کرده به طوری که در ده ماهه سال‌جاری حجم صادرات غیرنفتی کشورمان به چین به ۶میلیارد و ۵۴۳میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹,۵۳درصد افزایش داشته که بهترین رشد در میان دیگر کشورهای عمده خریدار کالای ایرانی را داشته است. پس از چین به ترتیب امارات متحده عربی با ۵میلیارد و ۶۶۵میلیون دلار، عراق با ۵میلیارد و ۳۹میلیون دلار، ترکیه با ۲میلیارد و ۸۱۷میلیون دلار و جمهوری کره با ۲میلیارد و ۵۶۷میلیون دلار قرار دارند.
آمار تجارت خارجی کشورمان در ده ماهه سال‌جاری نشان می‌دهد، که رتبه‌های اول تا چهارم کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران به ترتیب به کشورهای چین با ۸میلیارد و ۴۰۳میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۵میلیارد و ۴۸۸میلیون دلار، جمهوری کره با ۲میلیارد و ۷۸۶میلیون دلار و ترکیه با ۲میلیارد و ۱۹۳میلیون دلار اختصاص دارد. روند واردات ایران از این کشورها در کل کاهشی و به ترتیب ۱,۲۷درصد، ۱۱.۴۷درصد، ۸.۷۴درصد و ۱۰.۹۹درصد کاهش داشته است.
واردات ایران از آلمان در ده ماهه سال جاری به یک میلیارد و ۹۶۲میلیون دلار رسید و این کشور پنجمین کشور عمده طرف معامله با کشورمان بود. واردات ایران از آلمان در این مدت ۳۶,۳۹درصد رشد داشته که این میزان در ماه گذشته ۳۸.۲۲درصد بوده است. منبع: ایبنا
https://naghdineh.ir/page/22262/
لینک مطلب :
چاپ print version