در رقابت با بانک های جهان و حتی منطقه، هیچ جایگاهی نداریم

رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی:

در رقابت با بانک های جهان و حتی منطقه، هیچ جایگاهی نداریم

نقدینه- رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با تاکید بر این نکته که دو تا سه دهه است که در رقابت با بانک های جهان و حتی منطقه جایگاهی نداریم، خاطرنشان کرد: ما یک عقب ماندگی تکنولوژیک در نظام بانکی کشورمان داریم بنابراین حرفه ای سازی و نوسازی نظام بانکی باید در دستور کار قرار بگیرد.

 به گزارش پایگاه خبری نقدینه، فرهاد نیلی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر نظام بانکی با اشاره به سیاست اصلی دولت مبنی بر کاهش نرخ تورم افزود: بی اغراق می توان گفت بی سابقه است که بالاترین مقام اجرایی کشور این قدر به مسائل پولی و بانکی کشور توجه دارد.

وی ادامه داد: رییس جمهوری خود و دستگاه اجرایی کشور را به تحقق یک هدف ملزم می کند که آن هدف به راحتی قابل پایش و به سختی قابل دسترسی است و آن تورم تک رقمی در سال 95 است.

به گفته وی، کاهش نرخ تورم ممکن است روی سودآوری بانک ها اثر بگذارد بنابراین این موضوع باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به این نکته که در یک هفته گذشته سه جلسه مهم پولی در بالاترین سطح برگزار شده است، ادامه داد : ظرف 16 ماه گذشته هر هفته دو جلسه ستاد اقتصادی کشور با حضور مقامات ارشد کشوری و نظام پولی و اقتصادی برگزار شده و در آن مسائل پولی و بانکی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

نیلی با اشاره به این نکته که ضعف بخش پژوهش بوده که نتوانسته است در تصمیم گیری ها نقش خود را ایفا کند، ادامه داد: شعار هفته پژوهش امسال، "پژوهش و فناوری، پیشران اقتصاد دانش بنیان" است یعنی تبدیل دارایی به دانایی.

وی ادامه داد: در کشور ما چرخه تبدیل پول به دانش خوب کار می کند ولی چرخه تبدیل دانش به پول کار نمی کند به عبارت دیگر ما در تجاری سازی دانش نتوانسته ایم خوب کار کنیم.

نیلی تاکید کرد: ما در تالیف مقالات رتبه بیستم جهان را در اختیار داریم ولی در تجاری سازی پژوهش در جایگاه هشتاد و پنجم هستیم.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با بیان این نکته که در سال جاری سعی شده است که نقش پژوهشکده در تصمیمات کلیدی کشور پررنگ تر شود، اضافه کرد: سه طرح کلان ارزیابی سلامت بانک ها، چشم انداز سلامت مالی کشور و تدوین مدل بانکی نوین ایران
( مبنا) به پژوهشکده محول شده است که دوتای اولی تا پایان سال نهایی خواهد شد و برای طرح سوم نیز یک فرآیند سه ساله در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر این نکته که تجاری سازی پژوهش در حوزه های کاربردی باید در سرلوحه کارها قرار گیرد، گفت: پژوهشکده سعی کرده است در حوزه های مغفول مانند بانکداری الکترونیک بیشتر وارد شود ضمن این که انتشار گزارش های فصلی متغیرهای کلان، پژوهش درباره نظام تامین مالی مسکن در ایران و پژوهش در حوزه مدیریت ریسک در بانک ها و بانکداری اسلامی هم از دیگر اقدامات این پژوهشکده است.

نیلی با اشاره به شروع تدوین نقشه راه بانکداری اسلامی در پژوهشکده پولی و بانکی اظهار داشت: در این زمینه 11 حوزه کاری را تعریف کرده ایم.

وی اقدامات پژوهشکده را در چند حوزه کاری تبیین کرد و افزود: در گروه بانکداری، رتبه بندی بانک ها، ارزیابی سلامت بانک ها، آزمون تنش، خلق نقدینگی از کانال وام دهی و بحران بانکی، در گروه بانکداری الکترونیک تدوین مدل نوین بانکداری ایران، در گروه پولی و ارزی مدل جهانی پولی و مالی، ارتقای چارچوب سیاست پولی، اثر گذار نرخ ارز در اقتصاد ایران و قاعده مالی و در گروه  مدل سازی گزارش فصلی متغیرهای اقتصادی، تحلیل چرخه های تجاری ایران، مکانیزم انتقال سیاست پولی در ایران همچنین تحلیل بلندمدت سناریوهای سیاستی اقتصاد کلان در دستور کار پژوهشکده است.

نیلی تاکید کرد: پژوهشکده شاخص های سلامت بانک ها را رصد و به بانک مرکزی گزارش می کند.

 

 

 

https://naghdineh.ir/page/1831/
لینک مطلب :
چاپ print version