ورود سیستم قضایی به تحقیق و تفحص ها

نماینده مجلس پیشنهاد کرد:

ورود سیستم قضایی به تحقیق و تفحص ها

نقدینه- یک نماینده مجلس از تلاش برخی نمایندگان برای اصلاح ساز و کار «تحقیق و تفحص» خبر داد و گفت: پیشنهاد ما این است که سیستم‌های قضایی و کمیسیون اصل 90 هم در هیئت‌های «تحقیق و تفحص» به طور همزمان حضور داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، سیدحسین دهدشتی نماینده مردم آبادان گفت: «تحقیق و تفحص» یکی از ابزارهای مهم نظارتی مجلس است و باید یک ضمانت اجرایی داشته باشد.

وی تصریح کرد: وقتی «تحقیق و تفحص» از نهاد یا ارگانی صورت می‌گیرد باید مستند باشد و کسانی که متهم هستند سریعا تعلیق شوند.

دهدشتی ادامه داد: در طول ادوار مختلف مجلس صدها نمونه «تحقیق و تفحص» صورت گرفته که خیلی از آن‌ها به نتیجه نرسیده است و این جای اشکال دارد که با صرف هزینه هنگفت تحقیق و تفحص‌ها به نتیجه نمی‌رسد.

وی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران،‌گفت: تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی بی‌نظیر بود به طوری که ظرف سه ماه انجام شد و مستند هم بود.

عضو کمیسیون انرژی تصریح کرد: ما به دنبال آن هستیم اعضای هیئت «تحقیق و تفحص» از پیشنهاد دهندگان هم باشند ولی در حال حاضر اعضای هیئت «تحقیق و تفحص» از کمیسیون مربوطه انتخاب می‌شوند.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که سیستم‌های قضایی و کمیسیون اصل 90 هم در هیئت‌های «تحقیق و تفحص» به طور همزمان شرکت داشته باشند.

نماینده آبادان ادامه داد: هم چنین پیشنهاد می‌کنیم در کنار این هیئت یک قاضی تام‌الاختیار با حفظ استقلال هم از قوه قضاییه باشد تا در جریان کار قرار گرفته و اگر اشتباهی صورت گرفت از آن جلوگیری کنند و در زمان قرائت گزارش هیئت «تحقیق و تفحص» حکم اولیه با هماهنگی قوه قضاییه صادر شود.

این نماینده مجلس اظهار داشت: هم چنین پیشنهاد ما این است وقتی گزارش «تحقیق و تفحص» نهایی شد نمایندگان طراح «تحقیق و تفحص» مسئولیت و تبعات آن را بپذیرند.

وی خاطر نشان کرد: هم چنین باید نهاد و ارگانی که از آن «تحقیق و تفحص» صورت می‌گیرد ظرف چند ماه نسبت به اصلاح ساختار خود اقدام و نتیجه آن را به مجلس اعلام کند.

وی درباره ضرورت رسیدگی سریع و جدی به گزارش‌های هیئت «تحقیق و تفحص» از سوی قوه قضاییه گفت: این یکی از موضوعاتی است که درصدد ایجاد راه حل برای آن هستیم.

وی افزود: از آنجایی که قوه قضاییه مستقل است بنابراین باید در این زمینه راهکار مناسبی داشته باشیم و فکر می‌کنم پاسخگو کردن وزیر دادگستری می‌تواند یکی از این راهکارها باشد.

دهدشتی در پایان خاطر نشان کرد: در موضوع «تحقیق و تفحص» از سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف قطعا تهدید و تطمیع وجود داشته و خواهد داشت ولی باید عده‌ای به موضوع ورود کرده و آن را اصلاح کنند.

https://naghdineh.ir/page/1373/
لینک مطلب :
چاپ print version