ناترازی‌ در بخش‌های مختلف اقتصاد باید اصلاح شود

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی:

ناترازی‌ در بخش‌های مختلف اقتصاد باید اصلاح شود

نقدینه - عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در نشست تحلیلی ارزیابی نتایج سیاست‌ تثبیت اقتصادی، بر اصلاح ناترازی در بخش‌های اقتصاد تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، عباس عرب مازار؛ عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در نشست تحلیلی ارزیابی آثار و نتایج سیاست‌های تثبیت اقتصادی در دوره ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با بیان اینکه محیط سیاست‌گذاری اقتصادی به مجموعه‌ای از ابزار‌ها و شرایط گفته می‌شود که برای اصلاح انحرافات اقتصادی از تعادل توسط نهاد‌های قانونی به کار گرفته می‌شود، گفت: این انحرافات از تعادل تحت عنوان ناترازی شناخته می‌شوند و مشکلاتی را در اقتصاد ایجاد می‌کنند که باید با استفاده از ابزار‌های مختلف اصلاح شوند.

وی افزود: امروز ناترازی در حوزه‌های مختلف مانند پولی، مالی و انرژی به مشکلات اساسی منجر شده و برای حل این مشکلات باید سیاست‌های اقتصادی مناسبی اتخاذ شود تا بتواند مانند دارویی بیماری‌های اقتصاد را درمان کند.

عرب مازار با اشاره به اینکه به دلیل عدم شناخت کامل از عمق ناترازی‌ها، اندازه و مقیاس استفاده از ابزار‌های اقتصادی معمولاً به‌طور تجربی تعیین می‌شود، تاکید کرد: به دلیل عدم اطلاعات دقیق، سیاست‌گذاران ممکن است برنامه‌هایی را اجرا کنند که دقیقاً با وضعیت اقتصاد هماهنگ نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: به دلیل زمان‌بر بودن تصویب قوانین و اجرای سیاست‌ها، در برخی مواقع ممکن است نیاز باشد که ترکیبی از سیاست‌ها استفاده شود تا احتمال موفقیت بیشتر شود؛ بنابراین باید اطمینان حاصل کرد که هیچ‌یک از این سیاست‎‌ها تداخل یا اثر منفی بر یکدیگر نداشته باشد.

وی افزود: اقتصاددانان به‌طور مداوم نتایج اعمال سیاست‌ها را پایش و در صورت لزوم، تغییرات مقتضی را اعمال می‌کنند. این رویکرد باعث می‌شود که در نزدیکی نقطه تعادل، بتوان به اصلاحات لازم پرداخت و از اثرات منفی برخی سیاست‌ها جلوگیری کرد، یعنی اگر ناترازی جزئی است، می‌توان با سیاست‌های کم‌هزینه‌تر و سریع‌تر آن را اصلاح کرد.

عباس عرب مازار تاکید کرد: تغییرات عمده در شرایط اقتصادی در حین اجرای سیاست‌ها می‌تواند موجب شود که سیاست‌های اقتصادی مؤثر واقع نشوند.

وی با بیان اینکه اقتصادی ایران در زمینه ناترازی‌ها وضعیت نسبتا پیچیده‌ای دارد، افزود: این ناترازی‌ها معمولاً به دو علت اصلی یعنی تحریم‌ها و سو مدیریت رخ می‌دهد و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که انباشتگی ناترازی‌ها ناشی از اعمال تحریم‌ها و فشار‌های از سوی کشور‌های غربی است.

عباس عرب مازار تاکید کرد: کارشناسان همچنین بر این نکته تأکید دارند که بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصادی ایران به سوء مدیریت اقتصادی در ادوار گذشته بازمی‌گردد. این سوء مدیریت می‌تواند ناشی از عدم دانایی یا عدم توانایی مدیران باشد که اغلب به دلیل نگاه کوتاه‌مدت به مسائل است.

https://naghdineh.ir/page/119954/
لینک مطلب :
چاپ print version