قیمت ارز در بازار آزاد واقعی نیست
به گزرش پایگاه خبری نقدینه ، قیمت دلار بازار آزاد هم اکنون در کانال ۷۰ هزار تومان به سر میبرد و عدهای معتقدند این افزایش قیمت جنبه اقتصادی ندارد و هرچه هست به مسئله روانی حاکم بر بازار باز میگردد.
به گفته تحلیلگران بازار جهانی ارز بهنظر میرسد ریسک گسترش تنشهای منطقهای همچنان در میان معاملهگران وجود دارد. درحالی که پس از صورت گرفتن اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در بامداد شنبه، بازار ارز روند کاهشی نسبتاً سنگینی را تجربه کرده بود، اما مجدداً بازار ارز روند صعودی به خود گرفت و وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد که به گفته آنها بازار در تقابل با ریسکهای سیاسی هنوز به جمعبندی واحد نرسیده است.
جعفر قادری: بازار ارز بازمی گردد
جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نوسانات اخیر بازار ارز گفته است که نوسانات و تلاطمهای این بازار ناشی از اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه است و هیچ دلیل اقتصادی ندارد.
وی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز منشأ سیاسی دارد و به خاطر افزایش تقاضا در بازار نیست، تصریح کرد: فقط بازار ما متأثر از این اتفاقات سیاسی-امنیتی منطقه نیست بلکه اینگونه مسائل بر اقتصاد همه کشورها تأثیر میگذارد و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: علاوه بر بحث اتفاقات سیاسی - امنیتی منطقه دشمن همواره تلاش دارد تا با فضاسازی و جوسازی روانی در فضای مجازی بر بازار ارز کشورمان تأثیر بگذارد که این اخلالها در دو سال اخیر با مدیریت و کنترل بانک مرکزی و دستگاههای امنیتی به خوبی مهار شده است.
قادری خاطرنشان کرد: عوامل دشمن در نزدیکی مرزهای ایران سعی دارند تا با قیمتسازی دلار در فضای تلگرامی باعث جهش قیمت دلار در داخل کشور شوند و بازار ارز و اقتصاد ما را تحت تأثیر قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه نوسانات اخیر بازار ارز پایدار نبود و بعد از مدت کوتاهی شاهد فروکش هیجانات بودهایم؛ افزود: البته آنچه که واقعیت دارد این است که تلاطمهای بازار ارز در دو سال گذشته نسبت به سالهای قبل کاهش یافته، اما باید تلاش کنیم تا شاهد ثبات هرچه بیشتر و بهتر بازار ارز و در ادامه آن اقتصاد کلان کشور باشیم.
مرتضی افقه: افزایش قیمت ارز به دلیل منازعات سیاسی
مرتضی افقه؛ اقتصاددان با بیان اینکه در زمان حاضر افزایش نرخ ارز فقط ناشی از تنشهای سیاسی و بالاگرفتن منازعات منطقهای است، گفت: در شرایط فعلی اخبار مرتبط با کاهش تنشها بیش از هر مداخلهای در بازار ارز اثرگذار است.
وی در پاسخ به این پرسش؛ "عمدهترین دلایل افزایش نرخ ارز از نظر شما چیست؟ گفت: در زمان حاضر افزایش نرخ ارز فقط ناشی از تنشهای سیاسی و بالاگرفتن منازعات منطقهای است، بنابراین تا زمانی که تنشهای سیاسی بهقوت خود باقی است هیجانات ارز نیز تابع مسائل سیاسی باقی میماند، اما موقتی خواهد بود.
افقه معتقد است: بخشی از مداخلات بانک مرکزی طی ماههای گذشته از قبیل دنبال کردن رویکردهای ثبات اقتصادی و ارزی و کنترل رشد نقدینگی تا حدی در کاهش نوسانات نرخ ارز اثرگذار بوده است به این خاطر مردم انتظار دارند برای باقی نماندن انتظارات تورمی، بانک مرکزی مداخله مدیریتی درستی را در دستور کار قرار دهد.
این اقتصاددان یادآور شد: مداخله بانک مرکزی تا حدی مانع افزایش سرعت بالا رفتن نرخ ارز میشود؛ اما در زمان حاضر اخبار مرتبط با کاهش تنشها بیش از هر مداخلهای در بازار ارز اثرگذار است.
افقه افزود: بیشک رفتار وحشیانه اسرائیل بازارها را نگران کرده است، اما فروکش کردن هیجانات به خودی خود روی کاهش قیمت دلار و بازگشت ثبات به نرخ ارز اثرگذار خواهد بود.
وی تأکید کرد: با اینکه مداخله مؤثر و هوشمند بانک مرکزی در بازار ارز مطلوب است، اما در زمان حاضر بیش از هر موضوع دیگری گذشت زمان مسائل مرتبط با افزایش نرخ ارز را حل خواهد کرد چرا که این نوسانات دلایل غیراقتصادی دارند.
منبع: مهر